Aleteia
La fête du jour

Sreda, 29. november
Blaženi Bernard Frančišek de Hoyos

duhovnik in redovnik

Živel je od  21. avgusta 1711 do 23. novembra 1735.

 

Njegovo življenje:

 

  • Bernard se je rodil v mestu Valladolid. Že zelo mlad, pri petnajstih letih se je pridružil jezuitskem kolegiju, za kar se je moral močno truditi, saj je zaradi mladosti moral prepričati svojo družino in redovnega predstojnika. Kljub slabotnemu videzu je zelo hitro napredoval v učenosti.

 

  • Zaradi jasnovidnosti, ki je bila posledica učenosti in predanosti Jezusu, je zanj njegov duhovni spremljevalec zapisal, da daleč prekaša spoznanja, ki mu bi jih lahko dajale samo knjige. Interni dokumenti družbe govorijo o njegovem močnem značaju, trdnosti in molitveni predanosti.

 

  • V molitvi začuti gorečo željo po še močnejšem češčenju Jezusovega srca in tako postane eden od gonilnih sil pospeševanja češčenja Jezusovega srca.

 

  • Kljub temu da je sam videl svojo poklicanost v študiju, je za širjenje češčenja Jezusovega srca ustanavljal različne komisije, bratovščine in pisal celo takratnem kralju Španije Filipu V.

 

  • Za duhovnika je bil posvečen leta 1935, nekaj mesecev zatem pa je zaradi tifusa umrl.

 

Duhovna drobtinica:

 

Kristus opozarja: ko nas bodo nasprotniki prijeli, nas preganjali ali vlačili pred poglavarje zaradi njegovega imena, “se vam bo to zgodilo v pričevanje.” Bog sam nam bo dal modrost, pred katero bodo naši nasprotniki nemočni, da bi ji nasprotovali ali ugovarjali - modrost, ki bo še bolj zastrašujoča od mistične dlani, ki je pisala po steni kralja Baltazarja. Zaupanje tej obljubi prinaša našemu življenju gotovost.

 

Vir: Svetniki.org

Vous voulez découvrir d’autres histoires de saints ? Cliquez ici
Newsletter
Recevez Aleteia chaque jour. Abonnez-vous gratuitement