Aleteia
La fête du jour

Torek, 28. november
Sveta Katarina Labouré

redovnica usmiljenka in vidkinja

Rojena je bila 2. maja 1806 in je živela do 31. decembra 1876

 

Njeno življenje:

- V Burgundiji se je rodila kot deveta od enajstih otrok. Že pri zgodnjih devetih letih ji je umrla mama, zato je od takrat doma skrbela za vrsto gospodinjskih opravil. Toda kljub težaškemu življenju je prav vsak dan začela v cerkvi v molitvi pred Gospodom.

- Že zgodaj v življenju se ji v videnju prikazal starček za katerega je pozneje izvedela, da je bil sv. Vincencij Pavelski. Tako čez nekaj let odide v samostan usmiljenk, kjer doživi videnje Marije.

- Kljub videnjim ni želela zaradi teh biti pomembnejša kot ostale sestre in jih je vse do smrti hranila kot največje skrivnosti. Tako je kot ostale zvesto opravljala vsakodnevna opravila in pomagala ubogim v bolnišnicah in domovih z ostarelimi.

- Kar 57 let po njeni smrti so njeno telo odkrili in videli, da je popolnoma ohranjeno.

Duhovna drobtinica:

Kadar grem v kapelo, se postavim pred dobrim Gospodom in mu rečem: ”Gospod, tukaj sem vsa, daj mi to kar želiš.” Če mi kaj sporoči, sem vesela in se mu zahvalim. Če ne doživim posebne milosti, se mu zahvalim, ker si je ne zaslužim. In povem mu vse, kar razmišljam in kaj se mi dogaja; spominjam se vseh mojih bolečin in veselja in potem poslušam. Če mu zares prisluhneš, ti bo spregovoril na srce, ker z dobrim Bogom je treba govoriti in ga poslušati. Vedno ti bo spregovoril, če greš pred njega preprosto in iskreno.  (sv. Katarina Laboure)

 

Vir: Svetniki.org

 

Vous voulez découvrir d’autres histoires de saints ? Cliquez ici
Newsletter
Recevez Aleteia chaque jour. Abonnez-vous gratuitement