Aleteia

Test no block

Krstni in birmanski botri so nekakšni angeli varuhi za svoje varovance. Nudijo jim oporo. Nekoliko tudi v materialnem, predvsem pa v duhovnem smislu. Krščencu botra izberejo starši, birmanec pa si ga ponavadi sam.

Ni treba, da so botri najdejavnejši členi neke župnije, a je dobro, da gredo radi k maši, da so vključeni v življenje župnije in Cerkve, da lahko svojega krščenca ali birmanca spremijo k maši, mu razložijo zakramente in skupaj z njim živijo vero. Dober boter pa naj bi imel še vrsto drugih odlik. Predvsem pa naj bi za svojega krščenca in birmanca molili. In seveda tudi obratno.

Še nekaj člankov o botrstvu:

Lire aussi : Lire aussi : Lire aussi :

17-kratna botra

Obilico izkušenj z botrsko vlogo imata senovski župnik Janez Turinek in igralec Gregor Čušin. Skupaj sta botra kar 17-krat.  « Kot birmanski boter postaneš ‘odvetnik’ svojega varovanca. Tudi če je na najhujših drogah, tudi če je najhujši tat, moraš moliti zanj. Četudi vsi drugi odpovedo, ti ne smeš. To je poslanstvo birmanskega botra, » z zanimivo prispodobo postreže Turinek.

« Biti boter je zahtevna naloga, ki je na žalost zadnje tudi draga, saj so pričakovanja otrok velika. Hkrati pa gre za lepo in odgovorno nalogo, » pa meni Čušin: « Biti boter pomeni izboljšati si krščansko življenje. »

Lire aussi : Lire aussi : Lire aussi : Lire aussi :